Tapahtumat

angle-left Matkailutoimijoiden opintomatka Posiolle ja Iso-Syötteelle
Posion logo

Matkailutoimijoiden verkostoitumis- ja opintomatka Posiolle ja Iso-Syötteelle (3 pv)

AIKA
28.10.2018 klo 6:30

Matkailun verkostoitumis- ja opintomatka Posiolle ja Iso-Syötteelle

Lähde tutustumaan Lapin taikamaahan Posiolle ja Suomen eteläisimmälle tunturialueelle Iso-Syötteelle! Matkalla tutustumme mm. tarinapolkuun, taiteen tuotteistamiseen matkailupalveluissa sekä pienen matkailupitäjän yhteistyön muotoihin. Käymme myös Suomen ensimmäisessä pyöräilyhotellissa. Matka on samalla verkostoitumista Keski-Karjalan matkailutoimijoiden kesken rennoissa tunnelmissa. Huom: ohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia! Osallistumisen hinta on vielä avoin.

Sunnuntai 28.10.

6.30 lähtö bussilla Kiteeltä

7.30 lähtö Joensuusta

11.30 lounas Suomussalmella (omakustanteinen)

14.15 saapuminen Posiolle, majoitus ja tervetuloa lomakeskus Himmerkiin

”Detta är ju himmerriket!” huudahti kinkerimatkalla ollut kirkkoherra muinoin kavutessaan luonnonkauniille hiekkaharjulle levähtämään soutumatkan jälkeen. Näin on perimätiedon mukaan saanut alkunsa Himmerki -nimi. Ja toden totta Himmerki on taivaallisen kaunis paikka, niin kesällä kuin talvella!

Himmerki tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja sviitistä kodantapaisiin harjamökkeihin Kitkajärven rannalla, yhteensä vuodepaikkoja on 130 kpl. Alueella on lisäksi sähköistettyjä asuntovaunupaikkoja sekä mahdollisuus telttailuun.

15.00-16.00 Omatoiminen tutustuminen Samaanipolkun

Lapin Taikamaa on salainen sisäänkäynti ikiaikaisiin tarinoihin ja seikkailuihin. Posiolle on rakennettu erilaisia tarinallisia reittejä, joilla liikkumisen kokemusta syventävät alueen luontoon ja historiaan liittyvät tarinat. Lomakeskus Himmerkin läheisyydessä sijaitsee samaanipuisto, jossa voi kulkea noin kilometrin mittaisen samaanipolun. Polulla tutustutaan metsäsaamelaisten historiaan ja perinteisiin, metsäluonnon ihmeisiin sekä Posion oman noidan, Jouni Junganpojan, elämään sekä samaanin tekemiin taikoihin ja vanhoihin uskomuksiin.

17.00 illallinen Himmerkissä

Illalla yhteinen kokoontuminen ja valmistautuminen seuraavan päivän workshoppiin

 

Maanantai 29.10.

Aamupala Himmerkissä, uloskirjaus

8.30 lähtö

9.00-10.00 Opastettu tutustuminen Pentik Kartanoon

Anu ja Topi Pentikäinen kunnostivat vuosina 2013-2015 yli 150 vuotta vanhan timisjärveläisen porotilan taiteen kodiksi. Pentik Kartano toimii taidekotina, vierasateljeena sekä näyttely- ja tapahtumapaikkana. Pentik Kartano tarjoaa elämyksiä taiteen ja kulttuurin parissa. Alueella on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyjä, kahvila- ja lahjapuoti sekä ulkoveistoksia.

 

10.30 Tutustuminen Korouoman kanjoniin

Korouoma on Posion kunnassa sijaitseva rotkolaakso ja luonnonsuojelualue. Korouoma on osa ikivanhaa kallioperän ruhjevyöhykettä. Korouoman maasto sopii sekä pidemmille vaelluksille että lyhemmille päiväretkille. Uoman pohjalla virtaava kapea Korojoki sopii virkistyskalastukseen, ja alueen monimuotoiset luontotyypit sekä harvinaiset kasvi- ja eläinlajit tarjoavat unohtumattomia kokemuksia myös lintubongareille ja kasviharrastajille. Vuosisatojen kuluessa laakson pohjalle tippuneet kallionpalat ovat muodostaneet uoman pohjalle vaikuttavia pirunkirkkoja.

11.30 Someton lounas Korocaféssa

12.30 Yritysvierailu Mikin Studiossa

Korealainen keraamikko Min Kyoung Kim, tuttavallisesti "Miki", muutti Suomeen ja perusti Posion Kirintövaaraan oman keramiikkastudion vuonna 2012. Kaikki Mikin tuotteet ovat syntyneet Lapin luonnon innoittamina. Suosituin tuote on ollut makkaraa paistava karhu, joka on lähtenyt mukaan monen Lapin matkailijan matkamuistoksi. 2016 Miki avasi yhteistyössä Posion Apteekin ja Metsästudion kanssa oman myymälän Posion keskustaan. ”Saamme näkyvyyttä yhdessä enemmän” kommentoi apteekkari yhteistyön helmistä. Miki järjestää ohjelmapalveluna myös ohjattuja keramiikkakursseja.

13.30 Workshop Posion matkailutoimijoiden kanssa

Posion matkailuyhdistys, Posion kunta ja matkailuyrittäjät esittäytyvät ja kertovat alueen matkailun yhteistyön muodoista.

16.30 siirtyminen ja majoittuminen Lapin Satuun

Hotelli Lapin Satu on idyllinen hotelli Posiojärven rannalla. Hotelli sijaitsee Posion taajamassa, noin 5 minuutin ajomatkan päässä Posion keskustasta. Hotellissa on 12 yksilöllisesti sisutettua huonetta (30 vuodepaikkaa), joista voit valita itsellesi mieluisimman. Kaikissa huoneissa on televisiot, työpöydät sekä oma suihku ja wc. Osassa huoneista on lisäksi minikeittiö, takka ja järvinäkymä. Lapin Satu järjestää myös ruokapalveluita.

18.15 kotaillallinen Valkean peuran valtakunnassa

Valkean Peuran valtakunta on Posiolla Livojärven maisemissa sijaitseva porotila. Tilan isäntä Seppo kertoo poron elämästä ja hoidosta eri vuodenaikoina ennen sekä nykypäivänä. Tila tarjoaa myös seikkailuohjelmia, esimerkiksi kuivakelluntaa, metsästysretkiä sekä talvikalastusta, nuotanvetoa ja pilkkimistä. Lisäksi palveluihin kuuluu pito- ja kokouspalvelut sekä juhlien järjestäminen. Tilalta löytyy myös myytäväksi paikallisia käsitöitä ja poronlihatuotteita.

Illan päätteeksi paluu Lapin Satuun

 

Tiistaina 30.10.

Aamupala ja uloskirjaus

8.30 Lähtö

9.30 Yritysvierailu Hotelli Iso-Syötteeseen, Bike Hotel Conseptiin tutustuminen

Syötteen matkailualue tunturimaisemineen tarjoaa huimat reitit niin maastopyöräilyyn kuin maantiepyöräilyynkin. Bike Hotel Concept on Hotelli Iso-Syötteen oma, pyöräilijöille suunnattu palvelukokonaisuus, johon sisältyy kaikki tarvittava pyörien huoltotilasta reittipalveluihin ja ravinnosta rentoutumiseen. Ja mitä olisikaan loma ilman ripausta luksusta? Hotelli Iso-Syöte sijaitsee Iso-Syötteen tunturin päällä ja sieltä löytyy yksi Suomen hienoimmista sviiteistä: kaksikerroksinen Kotkanpesä, jonka alakerran oleskelutilan keskeltä kohoaa vanha kelopuu kohti korkeuksia. Brittilehti Telegraph on listannut Kotkanpesän maailman neljänneksi romanttisimmaksi hotellihuoneeksi. Tänä kesänä hotelli laajensi sviittitarjontaansa uudella Karhunpesä-sviitillä.

Lounas Hotelli Iso-Syötteellä

12.00 kotimatkalle

n. 17.00 Joensuussa

18.00 Kiteellä


Matkaan sisältyy: Majoitus 2-3 hh huoneissa, 2 x aamupala, 2 x illallinen, 1 x lounas ja ohjelman mukaiset vierailut ja tilaisuudet

Osallistujille omakustanteisia ovat menomatkan ja paluumatkan aikana tapahtuvat ruokailut, Korocafén someton lounas ja muut mahdolliset ohjelmassa mainitsemattomat ruokailut.

Matka on tarkoitettu Matkailuliidejä –hankkeen osallistujille.

Ilmoittaudu 28.9. mennessä sähköpostitse hanna.ikonen@keti.fi. Matka on osa Matkailuliidejä Keski-Karjalaan –hanketta.

Keti Somenapit