ajankohtaista

Ajankohtaista-otsikko

AJANKOHTAISTA

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan talous kohenee

Talous kohenee Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan syksyn Trendit kertovat talouden kohehtumisesta - myös Keski-Karjalassa.
Maakuntaliitto julkaisi tänään kahdesti vuodessa ilmestyvän TRENDIT-talouskatsauksensa. Talouden ja työllisyyden kohentuessa keskeiseksi kysymykseksi nousee osaavan työvoiman saatavuus. Ammattilaisten tarve kasvaa muun muassa metsäbiotaloudessa, joka on yksi Pohjois-Karjalan kärkiosaamisaloista.
 
Kasvun aikaa
 

Alkuvuonna 2018 Pohjois-Karjalan yritysten liikevaihto kasvoi +6,9 prosenttia viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna, ylittäen samalla valtakunnalliset luvut. Erityisen hyvää kasvu oli rakentamisessa, mutta myös kaupan alalla ja teollisuudessa koko maata voimakkaampaa.

Keski-Karjala: hyvä suhdanne jatkuu

  • "KeskiKarjalassa vuoden 2017 loppua kohti alkanut hyvä kehitys on jatkunut niin, että kaikkien toimialojen liikevaihto kasvoi 2018 tammi-kesäkuussa 7,4 prosenttia verrattuna 2017 vastaavaan ajanjaksoon", kertoo KETIn toimitusjohtaja Risto Hiltunen.

Metsätalouden ja puunkorjuun liikevaihto kasvoi yli 28 prosenttia vuotta aiemmasta. Seuraavaksi vahvinta kasvu oli rakentamisessa, 21,7 prosenttia. Osaavien tekijöiden löytäminen on huolena erityisesti tuotannollisissa yrityksissä.

Keski-Karjalassa on ollut tänä vuonna käynnissä nelisenkymmentä yritysten omistajanvaihdosprosessia, joista seitsemän on saatu onnellisesti maaliin. Kiteen kaupunki on lähtenyt kumppaniksi valtakunnalliseen Kasvu Open –ohjelmaan, jossa sparrataan kasvuhaluisia yrityksiä.

Trendit kansi

Keti Somenapit