VaPa
VAPA
VAPA
VAPA - Hyvinvointialan kumppanuuksilla vaikuttaviin palveluihin
VaPa
VAPA - Hyvinvointialan kumppanuuksilla vaikuttaviin palveluihin
Tallenne VaPa-hankkeen aloitusseminaarista.
VaPa-hankkeen esite ja osallistumishinnat.
Seuraa VaPa-hankkeen toimintaa facebookissa.
Hyvinvointialan yritystoimintaa tarvitaan yhä enenevässä määrin, jotta väestön kasvaviin tarpeisiin voidaan vastata muuttuvassa markkinatilanteessa. Tämän tarpeen ovat tunnistaneet pohjoiskarjalaiset hyvinvointialan yrittäjät ja kolmannen sektorin toimijat.
Sotehy-alan toimija, tule mukaan uudistamaan asiakaslähtöisiä palveluja ja kehittämään liiketoimintaasi kumppanuuksien kautta!
Tavoitteena
- Lisätä sotehy-alan yksityisten palveluntuottajien mahdollisuuksia hyödyntää ennakointitietoa ja sen hyödyntämistä oman liiketoiminnan ja palvelujen kehittämisessä.
- Luoda uusia kumppanuuksia sotehy-alan palveluntuottajien liiketoiminnan kehittämiseen hyödyntäen teknologisia ratkaisuja ja digitaalisuutta.
- Lisätä tietoa ja valmiutta tulevaisuuden liiketoiminnan johtamiseen.
- Luoda valmiuksia kehittää uutta ja uudenlaista liiketoimintaa hyvinvointialalle.
- Tukea vaikuttavien hyvinvointialan ekosysteemien jatkuvaa kehittämistyötä.
Toimenpiteinä
TP1 – Ennakointitieto ja sen hyödyntäminen / päätoteutusvastuu Karelia amk
- Kootaan ja analysoidaan olemassa oleva ennakointitieto hyvinvointialan megatrendeistä ja hiljaisista signaaleista kehittämistyön tueksi.
- Osallistetaan digipalveluja tuottavia tahoja/yrityksiä/järjestöjä kumppanuuteen hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia hyvinvointialan yritystoiminnan kehittämiseen.
- Hankitaan, analysoidaan ja hyödynnetään uutta tietoa pohjoiskarjalaisten hyvinvointipalvelujen tuottajien tarpeista ja edellytyksistä uudistaa toimintojaan digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.
- Hyvinvointialan yrityksiä/järjestöjä tuetaan hyödyntämään omia tietovarantojaan palvelutoiminnan kehittämisessä.
TP 2 – Uudet kumppanuudet liiketoiminnan kehittämiseen / Karelia amk ja KETI Oy
- Hyvinvointialan palveluntuottajille järjestetään koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksia, joissa rakennetaan kumppanuuksia ja kehitetään verkostoyhteistyötä sekä siihen liittyvää ymmärrystä ja osaamista.
- Luodaan yhteistyönä erilaisia verkostoitumismalleja, -tapoja ja –työvälineitä (esim. yhteinen alusta, vuosikello) kumppanuusyhteistyöhön.
- Verkostoyhteistyössä on mukana hyvinvointialan toimijoita ja muita palvelun tarjoajia (esim. kuljetus- ja ravitsemuspalvelut, ICT-palvelut).
- Vahvistetaan palvelujen käyttäjien osallisuutta ja vaikuttamisen mahdollisuuksia yksilöllisiin palveluihin, joissa teknologia on vahvasti mukana.
TP 3 – Tulevaisuuden liiketoiminnan johtaminen / päätoteutusvastuu KETI Oy
- Vahvistetaan johtamis-, kehittämis-, digitalisaatio- ja verkostoitumisosaamista toimijakohtaisten tarpeiden pohjalta liiketoiminnan edistämiseksi ja työhyvinvoinnin parantamiseksi.
- Johtamisessa vahvistetaan muutos-, henkilöstö-, digitalisaation ja tiedolla johtamista.
- Kokeilukulttuuri, asiantuntijuuden jakaminen ja vertaisoppiminen tunnistetaan jatkuvan uudistumisen lähtökohtana, joiden pohjalta tehdään pitkän tähtäimen osaamisen kehittämisen suunnitelmia.
- Yhteensä työpakettien 1, 2 ja 3 toimenpiteinä toteutetaan (Karelia ja KETI yht.) eri teemoilla webinaareja /etä-tilaisuuksia / tilaisuuksia
- Verkostotyö ja sen hyödyt
- Ennakointi ja tiedolla johtaminen yritystoiminnassa
- Innovaatiot ja digitalisaatio liiketoiminnan tukena
- Verkostoista voimaa
- Palveluprosessien, palvelujen ja tuotteiden liiketoiminnallinen kehittäminen (Palvelumuotoilu, Lean, Laatutyö)
- Työhyvinvointi
- Tulevaisuuden liiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen –tilaisuudet (Strateginen johtaminen, osaamisen varmistaminen ja kehittäminen, Tiedolla johtaminen).
TP 4 – Uuden ja uudenlaisen liiketoiminnan kehittäminen hyvinvointialalle / päätoteutusvastuu Karelia amk
- Hankkeen toimijat saavat valmennusta ja tukea tarvepohjaisesti valittujen liiketoimintaprosessien, tuotteiden, palveluiden ja monialaisten palvelu- ja tuotekokonaisuuksia kehittämiseen, uudistamiseen, kokeilemiseen ja arviointiin.
- Kehitetään verkostoyhteistyössä vaikuttavia asiakaslähtöisiä monimuotoisia palvelupolkuja ja organisaatiokulttuuria palvelumuotoilun menetelmiä soveltaen.
- Kokeilut aloitustyöpaja ja toimijaverkostokohtaiset pilotoinnit / kokeilut.
- Benchmarking-/messumatkat osallistujien tarpeisiin perustuen hyviin toimintamalleihin ja käytäntöihin tutustumiseksi sekä maakunnallisesta hyvinvointiekosysteemistä viestimiseksi valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.
TP 5 – Vaikuttavat hyvinvointialan ekosysteemit kehitystyö / Karelia amk ja KETI Oy
- Kartoitetaan ja tuetaan kumppanuuksien rakentamista sekä niissä toimimisessa hyödynnettäviä työkaluja (esim. digitaaliset viestimet, alustaratkaisut jne.) alueellisesti, yli maakuntarajojen, kansallisesti ja kansainvälisesti.
- Edistetään maakunnallisen hyvinvointiekosysteemin vahvistumista ja yhteistoimintaa tehden toimijaverkkoa näkyväksi sekä luoden yhteisiä työvälineitä toimijoille.
- Tuetaan olemassa olevia ja syntyviä verkostoja yhteisten pelisääntöjen, palveluprosessien ja toimintojen suunnittelussa tuoden eri asiantuntijatahojen tieto huomioitavaksi yhteisissä prosesseissa.
- Sopimus- ja konsortio-osaamisen kehittäminen sekä tuki yhteistyön pelisääntöjen luomiseen. Neuvonta- ja asiantuntijapalveluiden käytön ohjaus.
Hanketta hallinnoi Karelia Ammattikorkeakoulu Oy ja osatoteutuksesta vastaa KETI. Hanketta toteuteteaan 1.9.2020-31.8.2022, toiminta-alueena Pohjois-Karjala ja Heinävesi
Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto EAKR ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuun kaupunki sekä Keski-Karjalan kunnat. Hankkeen kokonaisbudjetti on 564 103 €, josta tuen osuus 451 283 € (80 %).
KatariinaEskelinen
Katariina ESKELINEN | |
yritysasiantuntija / VaPa // Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen | |
+358 40 140 7505 | |
katariina.eskelinen@keti.fi | |
Rahoittajat-teksti
RAHOITTAJAT:
VaPa-rahoittajat
