Lamminranta Oy operoi Tohmajärveltä

1.9.2021

Lamminranta Oy operoi Tohmajärveltä

- Me ollaan Suomen paras porakaivojen puhdistusliike, sanoo Juha Vaittinen Tohmajärvellä kotipaikkaansa pitävästä Porakaivojen huoltoliike Lamminranta Oy:stä. – Aloitimme vuonna 2015 nollasta, viime vuonna liikevaihtomme kasvoi noin 40 % ja tänä vuonna tavoitteena kahden miljoonan liikevaihto. Kasvu on siis ollut kovaa.

- Työntekijämäärämme on noussut samaan aikaan kahdesta kahdeksaan ja olemme palkkaamassa pari kaveria lisää. Työntekijämme ovat pääosin Pohjois-Karjalasta, mistä on vielä löytynyt itsenäiseen reissutyöhön pystyviä, kädentaitoisia kavereita. Nyt haemme kahta uutta tekijää. Vaatimuksena on oikeastaan vain kuorma-autokortti, hyvät kädentaidot ja kyky pärjätä erilaisten asiakkaiden kanssa. Työ itsessään opetetaan yrityksessä.

- Puhdistamme ja pesemme porakaivoja ympäri Suomen. Tukikohtamme ja varikkomme sijaitsee Tohmajärvellä. Tohmajärvelle valmistuu lähiaikoina uusi varastorakennus, sillä tarvitsemme tilaa pumppu- ja tarvikevarastollemme sekä puhdistusautoillemme. Tohmajärveltä käsin toiminnasta vastaa yhtiön toinen osakas Toni Pennanen.

- Porakaivot puhdistetaan täysin uudenlaisella laitteistolla. Puhdistuskalustomme puhdistaa porakaivon perinteisen vesipesun sijaan paineilmaa hyväksi käyttäen. Kolmas kalustomme otetaan käyttöön vielä elokuun aikana.

Juha Vaittinen on kotoisin Rääkkylästä, jossa hänen isänsä toimi yrittäjänä Karjalan Kaivorakenne Oy:ssä vuodesta 1961. – Porasin itsekseni ensimmäisen porakaivoni jo 12-vuotiaana, joten olen käytännössä syntynyt ja kasvanut alalle. Isä aloitti porakaivojen teon junttakoneilla, jolloin porakaivon tekeminen saattoi viedä kuukausia. 1970-luvulla siirryttiin paineilmakoneisiin, mikä nopeutti toimintaa valtavasti, kun porakaivo valmistui päivässä tai parissa.

Puhdistusten lisäksi yrityksellä on pari huoltoyksikköä sekä 24/7 päivystys. – Ammattimainen, nopea palvelu on meidän mottomme, sanoo Vaittinen.

Yritys on kasvanut nopeasti ja kasvukipujakin on ollut. – Olemme hakeneet ja saaneet investointi- ja kehittämistukia, mikä on osaltaan helpottanut kasvun vaatimia kustannuspaineita. KETIn Martti Kettunen on auttanut rahoitushakemuksissa ja oikeiden rahoituslähteiden etsimisessä.

- Meillä on panostettu prosessien kehittämisen ja laiteinvestointien ohella myyntijärjestelmän kehittämiseen ja markkinointiin. Tarjouksen pyytäminen onnistuu nettisivujen kautta, sieltä löytyy myös vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Olemme kuvanneet ja koonneet verkkosivuillemme myös videoita, joista saa hyvin kuvan yrityksen toiminnasta asiakkaan pihapiirissä. Päästiinpä Huvila ja huussi -ohjelmaankin kertomaan porakaivojen puhdistuksesta.

- Kotimaisen kasvun lisäksi valmistelemme laajenemista kansainvälisille markkinoille, Ruotsiin ja Norjaan. Meillä on tulossa uusi tuote, jolle on haettu patentti myös pohjoismaihin. Ulkomaille meno vaatii hyvän suunnitelman ja resursseja. Oma ruotsin kielen taitoni on erittäin huono, sillä kouluaikaan tuli tuumittua, etten tarvitse ruotsia koskaan missään. Nyt olisi tarvinnut.

- Olemme mukana yrityskiihdyttämössä, jota parhaillaan pilotoidaan Keski-Karjalassa. Toivomme sparrausta ja ulkopuolista näkemystä kasvun hallintaan ja kansainvälistymissuunnitelmiin BusinessJoensuun asiantuntijoilta.

https://porakaivohuolto.net

Teksti ja kuva: Suvi Spoof