Hyvä työntekijä: Pirjo Harinen

Ahkera ja sinnikäs taustatyön tekijä

Kiteeläinen Pirjo Harinen ilmiannettiin hyvänä työntekijänä. Rääkkylän Haapasalmella Karjalanruusun kukkatilalla työskentelevä Harinen saa kehuja huolellisesta työnjäljestä ja ahkerasta asenteesta.

– Pirjo on tasainen, mutta innostunut tekijä. Hän tekee niin kuin omaansa ja ymmärtää yrittäjänkin osan. Tietoa on karttunut vuosien varrella, ja hän ohjaa hyvin myös muita työntekijöitä, ilmiannon tehnyt Markku Halonen kuvailee alaistaan.

Hariselle maininta tuli positiivisena yllätyksenä kesken työpäivän. Viidettä kauttaan Halosella työskentelevä Harinen tarttuu puutarhatilalla työhön kuin työhön, olipa kyse sorminäppäryyttä vaativista istutuspuuhista tai raskaiden turvesäkkien siirtelystä. –
Olen kyllä ihan mykistynyt tästä tittelistä. Kampanja ei ole entuudestaan tuttu, Harinen hämmästelee.

Väsymätön puurtaja

Kasvihuoneiden lämpötilan ja puutarhatöiden raskaammatkin vaiheet Harinen kokee mukavana vaihteluna. –
Olen enemmän sellainen fyysinen taustatyön tekijä kuin asiakaspalvelija. Jaksan puurtaa pitkiäkin aikoja samaa hommaa kyllästymättä. Kelloon ei katsota, vaan työt tehdään loppuun asti, Harinen avaa asennettaan.

Työskentely luonnon äärellä kasvun ihmeen parissa on mieluista ja voimia antavaa. –
Mietin joskus ikiviuhkoja pellolta poimiessani, että saan tehdä töitä tällaisen kauneuden äärellä, auringon paisteessa. Työpaikan henki on tärkeää; täällä ei tarvitse koskaan jännittää mitään ja jokainen saa olla oma itsensä, Harinen painottaa ilmapiirin merkitystä.

Asenne ratkaisee

Työmatka Kiteeltä Rääkkylään ei tunnu Harisesta pitkältä rasitteelta, ainoastaan huonot kelit luovat joskus jännitystä matkalle. –
Matkan aikana ehtii miettiä päivän hommia. Töihin on aina mukava tulla. Koskaan ei ole tullut vastaan sellaista työkaveria, joka ei olisi ollut mieluinen. Kun juttelee kaikenlaisten ihmisten kanssa, siitä se työtoveruus pohjautuu, Harinen tuumailee.

Raskaammat hommat ovat Harisesta käteviä, sillä kunto pysyy hyvänä monipuolisissa askareissa. –
Ikäni olen ollut fyysisissä hommissa; ensin lomittajana ja sitten omalla lypsykarjatilalla. Jo työ itsessään pitää huolta kunnosta, eikä työpäivästä palautumiseen tarvita muuta kuin ihan tavallista kotielämää. Täällä ei jää mikään henkisesti painamaan, Harinen arvottaa.

Kuluvan vuoden alussa startannut Ketin ja Koti-Karjalan yhteinen "Ilmianna hyvä työntekijä"-kampanja nostaa esiin arvostettuja ammattilaisia, jotka luovat positiivista ilmapiiriä työyhteisöönsä. Tempaus on jatkumoa jo toista vuotta jatkuneelle "Hyvä pomo"-kampanjalle.

Päivi Lievonen, Koti-Karjala 29.3.2021