Tapahtumat

angle-left Digi- & sometyöpaja: Verkkosivut

Digi- & sometyöpaja: Verkkosivut

AIKA
03.06.2020 klo 9.00 - 17.00

Rakenna verkkosivut päivässä tai kehitä olemassa olevia sivujasi ammattilaisen avulla.

Työpaja järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 5. Yhteensä työpajaan mahtuu 8 yritystä.

Työpaja on hankkeessa mukana oleville yrityksille maksuton, muille 40 € (sis.alv).

Työpajassa jokainen osallistuja rakentaa itselleen julkaisukelpoiset markkinointisivut, joilla osallistuja voi esitellä palveluitaan tai tuotteitaan.

Verkkosivut rakennetaan yhden päivän aikana Google Sites -työkalulla. Mikäli sinulla on verkkosivut, ilmoita niistä erikseen sähköpostilla: tanja.lamminsalo@keti.fi.

Ennakkotehtävät:
• Perusta Google-tili, jos sinulla ei ole Google-tiliä ennestään - Voit luoda joko uuden Gmail-osoitteen osoitteessa https://www.google.com/intl/fi/gmail/about/# tai voit luoda Google-tilin sinun oman organisaation sähköpostitunnuksella osoitteessa https://myaccount.google.com/
• Sinulla on oltava mukana työpajassa tekstiä, valokuvia ja mahdollista grafiikkaa, esim. yrityksesi logo (digitaalisina versioina), joita tulet käyttämään sivuillasi
• Työpajassa toimitaan kannettavalla tietokoneella. Tabletti tai älypuhelin ei ole riittävä työväline. Ota mukaan myös hiiri, sillä se helpottaa rakentamista.

Alustava työpajan kulku:
• Nopea tutustuminen työpajan porukkaan
• Google Sites -työkalun esittely
• Sivuston rakennuselementit (alasivut, navigointi, tekstit, kuvat, tiivistettävä teksti, sisällysluettelo, kuvakaruselli, painikkeet, jakajat, YouTube-videot, Kalenteri, Kartta, Docs dokumentit, Slides dokumentit, Sheets-laskentataulukot, Forms-kyselyt ja Kaaviot sekä erilaiset teemat)
• Pakollisten sisältöjen määrittely (esitellään lista sisällöistä, jotka sivuilla on oltava - esim. tuotteet, palvelut kuvauksineen, hintatiedot, yhteystiedot jne.)
• Sivukartan luominen paperilla (suunnitellaan sivustorakenne ja työkalut ensin paperilla - sen jälkeen se on paljon helpompi rakentaa itse sivusto)
• Sisältöjen luominen ja sivuston rakentaminen (tekstien luominen, kuvien hakeminen, sivuston rakentaminen - esitellään myös ilmaisia kuvapankkeja, joista osallistujat voivat hakea kuvia sivuille).

Päivän aikana mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas. Huolehdithan hygieniasta (hengityssuojat).
 
Työpajan järjestää KETIn Parasta Rääkkylää- hanke (EAKR).
Lisätiedot: Tanja Lamminsalo, 040 511 7447, tanja.lamminsalo@keti.fi.
 

Keti Somenapit