Tapahtumat

angle-left Hyödynnä vahvuutesi - innostu intohimostasi!

Hyödynnä vahvuutesi - innostu intohimostasi! (Kitee)

AIKA
26.10.2019 klo 10.00 - 16.00

 

 

Hyödynnä vahvuutesi – Innostu intohimostasi -tapahtuma on tarkoitettu eri-ikäisille, joita kiinnostaa esimerkiksi oman tai uuden uran löytäminen sekä uudet tavat, joilla voi toteuttaa itseään töissä tai vapaa-ajalla.

Jos vielä haluat ilmoittautua työpajoihin tai luennoille, lounaalle ja lasten ohjelmaan, tee se sähköpostilla: sini.hukka@keti.fi.

Tavoitteena on, että kuulijat löytäisivät vahvuutensa, jotta he innostuivat etsimään uutta työtä, koulutusta tai vaikkapa harrastusta.

Päivän pääesiintyjinä ovat hotelliyrittäjä Saimi Hoyer ja Korumies Arvi. Korumies Arvi kertoo, kuinka hänestä kasvoi menestynyt nuori yrittäjä lapsuuden intohimon kautta. Miten elämässä on esteet tehty ylitettäväksi niin kilparadalla kuin arjessa. Miten omien unelmien saavuttamisen esteenä on vain oma pää ja miten tärkeää on itseensä luottaminen.

Lisäksi päivään sisältyy erilaisia työpajoja, joista kukin voi valita sopivat oman mielenkiintonsa mukaan. Työpajoja on kahdessa osassa, joten useamman työpajan valikoimasta voi valita kaksi. Työpajojen teemat vaihtelevat hyvinvoinnista some-julkisuuteen. Yhden työpajan tähtenä on Metsä Man -nimellä suosittuja Youtube-videoita julkaiseva Timo Juvonen Tuusniemeltä.


AIKATAULU

9.30 - 10.00 Ilmoittautuminen
10.00 - 10.30 Alkusanat
10.30 - 12.00 Työpajat
12.00 - 12.30 Korumies Arvi: Esteet on tehty ylitettäviksi
13.15 - 14.15 Saimi Hoyer
14.30 - 16.00 Työpajat

 

TYÖPAJAT

Voit valita työpajoista kaksi: yhden aamupäivälle ja toisen iltapäivälle.
 
SISÄINEN PUHE KRIITIKOSTA TSEMPPARIKSI 
Niina Hasunen
Ketään ei näy, mutta "kuulet" tauotonta höpötystä. Sisäinen puheemme se siellä juttelee, kritisoi, sättii, vähättelee ja haukkuu meitä. Lannistavaa, eikö totta? Työpajassa testaat käytännön keinoja, joihin voit palata aina uudestaan. Niiden avulla voit halutessasi muuttaa sisäisen puheesi sävyn kannustavaksi missä ja milloin vain.
UNELMAPAJA
Sini Törönen
Unelmapajassa etsitään henkiökohtaisia unelmia. Opitaan etsimään omia vahvuuksia sekä sisäinen palo - intohimo, joka ohjaa sinua elämässä. Tutustumme erilaisiin ihmistyyppeihin, persoonallisuuksiin ja teemme testin, joka kertoo persoonallisuudestasi pienen palasen. Tutustumme unelmien anatomiaan ja rakennamme henkilökohtaisia unelmia.
KORVESTA YOUTUBE-TÄHDEKSI
Metsa Man
"Aikuistubettaja Savosta, harrasteena koneet, lennokit yms. koneiden rassaamista, konetöitä, metsähommia ja yleensä elämää nykymaaseudulla haluan videoilla tuoda esille." Näin esittelee Timo Juvonen eli Metsa Man itsensä YouTube-kanavallaan, jolla on yli 23 000 tilaajaa. Metsa Manin videoilla on jo reilut 19 miljoonaa näyttökertaa.
RATKAISUKESKEISESTI ETEENPÄIN
Sirpa Kojo
Reteamig-menetelmän ohjaus ja harjoittelu. Osallistujat saavat työkirjan, jonka täyttämistä he voivat jatkaa myöhemmin ohjeiden mukaan itsenäisesti. Reteamig-menetelmän ovat kehittänneet Lyhytterapiainstituutissa psykiatrian erikoslääkäri Ben Furman ja VTM Tapani Ahola.
Reteaming auttaa:
- tulemaan tietoiseksi haaveista
- asettamaan mielekkäitä tavoitteita
- hankkimaan kannustajia
- vahvistamaan motivaatiota
- kasvattamaan onnistumisen uskoa
- ryhtymään toimeen tavoitteen saavuttamiseksi
- valmistautumaan mahdollisiin vastoinkäymisiin
- kiinnittämään huomiota edistymiseen
- iloitsemaan edistymisestä
- vahvistamaan myönteistä kehitystä
HANNUN DRONE-PAJA 
Hannu Putkuri
Drone-lennokit ovat mukava harrastus ja oiva apuväline kuvaukseen ja videokuvaukseen.
Dronepajassa opitaan:
-"Droneilun alkeet"
- Mitä tarvitaan lennättämiseen
- Lennättäjän vastuut ja velvollisuudet
- Drone valokuvauksessa
- Drone videokuvauksessa
- Dronet hyötykäytössä
- Drone-kuvaus ammattina
SINÄKIN VOIT TARJOTA ELÄMYKSIÄ 
Hanna Korf
Onko sinulla jokin intohimo, jonka haluat jakaa muiden kanssa ja samalla tienata siitä rahaa? Haluaisitko viedä turistit esimerksi marjaan tai sieniretkelle, opettaa heille kudontaa tai jakaa tietoasi alueen sotahistoriasta? Live like a local -trendi on globaalisti kasvava uusi matkailun suuntaus, jossa matkailijat haluavat kokea elämyksiä paikallisten tuottamana. Työpajassa käymme läpi tuotteistamisen abc:n eli kuinka intohimosi voidaan tuotteistaa matkailijoille myytäväksi elämykseksi ja miten voit lähteä myymään sitä heti. Elämysten myyntikanavana tutustumme Doerz-verkkokauppapalveluun, jossa yksityishenkilöt ja yritykset voivat tarjota ja myydä omia elämyksiään matkailijoille.
KADONNEEN URAPOLUN METSÄSTYS! 
Niina Pennanen
Työpajassa tutkitaan uusia urapolkuja omien vahvuuksien ja kiinnostusten kautta. Herätellään tulevaisuuden unelmia ja ideoidaan uusia uramahdollisuuksia yksin ja yhdessä. Tavoitteena on, että osallistuja löytää omia vahvuuksiaan ja saa ideoita ja rohkeutta oman näköisen tulevaisuutensa suunnitteluun, vaikkapa kipinän lähteä uusille urille koulutukseen tai työelämään. Työskentelyssä hyödynnetään Korkeakoulustartti-hankkeen uraohjausmenetelmiä. Työpaja sopii kaikille!
BIISIKIOSKI
Markus Pulkkinen
Tule tekemään oma biisi tai vaikka soittoääni! Työpajassa sinulle selviää, kuinka ideasta syntyy juuri sellainen biisi kuin haluat, lisäksi pääset halutessasi testaamaan äänitystä ja vaikka laulamista.
AJANKÄYTÖN JA STRESSIN HALLINTA 
Mervi Leminen
Stressaako jatkuva kiire? Ajankäytön hallinta on taito. Voit oppia priorisoimaan ja hallitsemaan kiireistä arkea paremmin. Käymme läpi niksejä päivän järjestämiseksi ja mietitään niiden soveltamista omassa elämässä sekä pohditaan keinoja stressinhallintaan.


LASTEN OHJELMA / tapahtumaan osallistuvien vanhempien lapsille.

Vähintään 3-vuotiaille lapsille on omaa ohjattua toimintaa päivän ajan Arppen koululla. Lasten ohjelma järjestetään ikäryhmittäin.
 

TEMPPURATA 
Karelia AMK Voimala
Millaisia liikunnallisia taitoja tarvitsevat palomies, balettitanssija, mäkihyppääjä, lähihoitaja, opettaja, supersankari?
MISSÄ OLET HYVÄ? MITÄ HALUAT TEHDÄ ISONA?
Karelia AMK Voimala
Toiminnallista ohjelmaa, esimerkiksi pantomiimia, piirtämistä, pelejä, leikkejä.


LOUNAS // HUOM! varattava ilmoittaumisen yhteydessä!

Ilmarisessa on mahdollista syödä omakustanteinen lounas klo 11.30 - 13.30.
Hinta: 13,50 euroa // alle 12-vuotiaat 7 euroa.
Lounas maksetaan tapahtuman infopisteellä 26.10.2019.

Keti Somenapit