Tapahtumat

angle-left Hyödynnä villiyrttejä yritystoiminnassasi -työpaja

PERUTTU: Hyödynnä villiyrttejä yritystoiminnassasi -työpaja

AIKA
01.06.2020 klo 14.00 - 18.00
PERUTTU vähäisen ilmoittautumisen takia
Kouluttajana toimii Jenni Örn, https://jenniorn.com/

Opi tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä lähimaastosta. Opi käyttämään niitä osana omaa liiketoimintaasi.
Mitä tulee huomioida, jos käyttää villiyrttejä omassa liiketoiminnassaan?

Työpaja toteutetaan maastossa, jossa tutustutaan löydettäviin villiyrtteihin ja keruumenetelmiin. Osallistujilla tulee olla mukanaan omat korit, sakset sekä käsineet, tarvittaessa hengityssuojat. Keruun jälkeen opetellaan tekemään konkreettisesti esim. villiyrttisalaatti ja pesto kerätyistä raaka-aineista.

Hankkeeseen osallistuville yrityksille koulutus on maksuton, muille 30 € (+ alv).
Työpaja toteutuu, mikäli 5 henkilöä osallistuu.

Ohjelma:
- Saapuminen Koivuniemeen. Jaetaan kaikille kurssimateriaaliksi keruukalenterit ja villipeston valmistusohje.
- Aloitetaan tekemällä villiyrttikierros; kuljetaan pihapiirissä ja tunnistetaan syötäviä villiyrttejä.
- Tarkoitus on oppia tuntemaan ainakin seuraavat villiyrtit: Nokkonen, vuohenputki, maitohorsma, kuusenkerkkä, poimulehti, maahumala, siankärsämö, käenkaali, orvokki ja hyödyntämään näitä keittiössä. Samalla käydään läpi mahdolliset näköiskasvit, ja muutama myrkyllinen kasvi.
- Kerätään raaka-aineet villivihannessalaattiin ja villiyrttipestoon pihapiiristä.
- Valmistetaan yhdessä pesto, salaatti ja yrteillä maustettu vesi.

Päivän aikana voi esittää kysymyksiä kasveista ja niiden käytöstä. Kouluttuja jakaa myös tietoa hyvistä aiheeseen liittyvistä kirjoista ja muista tiedonlähteistä, joihin kiinnostuneet voivat perehtyä omalla ajallaan.
 
 
Työpajan järjestää KETIn Parasta Rääkkylää -hanke (EAKR)
Lisätiedot: Tanja Lamminsalo, 040 511 7447, tanja.lamminsalo@keti.fi.

Keti Somenapit