Tapahtumat

angle-left Matkailun opinto- ja verkostoitumismatka Sortavalaan
Tapahtumankuva

Matkailun opinto- ja verkostoitumismatka Sortavalaan

AIKA
28.10.2019 klo 7.00 -

Matkailuliidejä-hanke järjestää opinto- ja verkostoitumismatkan Venäjälle Sortavalaan. Matkan teemana on Sortavalan matkailun kehittyminen ja erilaiset matkailupalvelut. Sortavalan matkailijamäärät ovat olleet viime vuosina kovassa nousussa ja alueesta on tullut suosittu lomailukohde pietarilaisille. Myös liikenneyhteyksiä kaupunkiin on parannettu. Siksipä myös Suomen ja Venäjän Karjalan välistä matkailuyhteistyötä halutaan lisätä molemmin puolin rajaa. Matka sopii hyvin erityisesti ensimmäistä kertaa Venäjälle matkaaville. Mukanamme on venäjää puhuva henkilö.

Ohjelmassa on mm.:

 • Ruskealan marmoripuisto. Ruskeala valittiin pari vuotta sitten Luoteis-Venäjän parhaaksi matkailukohteeksi, joka houkuttelee erityisesti pietarilaisia. Ruskealassa järjestetään myös vuosittain Ruskeala Symphony –musiikkitapahtuma, joka keräsi tänä vuonna ennätysyleisön: 10 000 festivaalivierasta.
   
 • Tochka a karte –hotelli ja ravintola. Tochka na karte on vuonna 2017 avattu comfort-luokan hotelli Rytyn kylässä. Hotelli sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla ja on rauhallinen majoituskohde Sortavalan ulkopuolella. Myös aktiviteettien varaaminen on mahdollista. Hotelli on yksi parhaiten arvioituja majoituspaikkoja Sortavalassa.
   
 • Ladozhskaya Usadba –lomakeskus. Persoonallinen lomakeskus historiallisella paikalla tarjoaa korkealaatuista apartment-majoitusta Niemelänhovissa. Keskuksessa on myös iso puisto ja runsas aktiviteettitarjonta.
   
 • Park hotel Dacha Wintera. Dacha Wintera on Laatokan rannalla sijaitseva lomakeskus, josta löytyy hotellihuoneita ja tasokkaita villoja. Yövymme täällä. Hotellin vieressä sijaitsee Putinin lomamökki.
   
 • Opastettu kierros Sortavalassa suomenkielisen oppaan johdolla
   
 • Tapaaminen Sortavalan kaupungin edustajien kanssa

Aikataulu: Klo 7.00 lähtö Kiteen ABC:ltä, Tohmajärven kautta rajan ylitys Niiralan raja-asemalla.
Vierailukohteita Sortavalan ympäristössä, illallinen ja majoittuminen Park Hotel Dacha Winterassa. Seuraavana päivänä mm. tapaaminen Sortavalan kaupungin edustajien kanssa ja tutustuminen matkailukohteisiin. Paluu Kiteelle n. klo 19.00 mennessä.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Osallistumismaksu: Osallistumismaksu hankkeen ylimääräiseen toimenpiteeseen on 100 + alv / henkilö.
Osallistumismaksu kattaa ennakkovalmistelut, majoitukset ja mahdolliset pääsymaksut kohteisiin ja lounaan. Osallistujat kustantavat itse muut ruokailut. Hinta ei sisällä viisumia.

Matka toteutetaan, mikäli vähintään 10 henkilö ilmoittautuu mukaan.


VIISUMI

Matkalle on mahdollista lähteä ryhmäviisumilla, joka on tilattavissa Viisumipalvelu Lämpöidean kautta erikoishintaan 70 /hlö.

Mikäli haluat monikertaviisumin, myös se on tilattavissa Lämpöidean kautta 10 alennuksella normaalihinnasta.

Ryhmäviisumihakemusta varten tarvitset:

 • valokopion passista, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen
 • passikuvan (voit käydä ottamassa maksutta Lämpöidean toimistossa Joensuussa tai Tohmajärvellä)
 • todistuksen matkavakuutuksesta, joka on voimassa koko matkan ajan. Vakuutus on tilattavissa myös Lämpöidean kautta hintaan 1 /pv.

Jos haluat henkilökohtaisen monikertaviisumin, tarvitset hakemukseen:

 • passin (toimitettava Lämpöideaan tai muulle viisumin toimittajalle)
 • todistuksen matkavakuutuksesta
 • passikuvan

Toimita tarvittavat asiakirjat viisumia varten Lämpöideaan 7.10. mennessä.
Lisätietoja: www.lampoidea.fi tai 050 309 6337

SITOVAT ILMOITTAUTUMISET 30.9. MENNESSÄ: http://bit.ly/sortavala tai hanna.korf@keti.fi.

Keti Somenapit