Tapahtumat

angle-left Villiyrttien jatkojalostaminen tuotteiksi -työpaja

Villiyrttien jatkojalostaminen tuotteiksi -työpaja

AIKA
16.06.2020 klo 14.00 - 18.00
Kouluttajana toimii Jenni Örn, https://jenniorn.com/

Työpajan aikana käydään käytännönläheisesti läpi erilaisia tapoja jatkojalostaa villiyrttejä. Jokainen pääsee valmistamaan itse jonkin tuotteen.

Jatkojalostustapoja esitellään laajemmin (esim. juomat, sokerit, suolat, hapatus, saippuat ym. menetelmät), mutta muutama menetelmä toteutetaan työpajassa. Kouluttaja tuo tarvittavat lisämateriaalit jatkojalostusmenetelmiin liittyen. Osallistujat huolehtivat itse tarvittavat suojavarusteet, kuten hengityssuojat.

Hankkeeseen osallistuville yrityksille koulutus on maksuton, muille 30 € (+ alv).
Työpaja toteutuu, mikäli 5 henkilöä osallistuu.

Ohjelma:
Ennakkoon kerätty tieto jatkojalostusmenetelmistä, jotka kiinnostavat osallistujia. Tarkoituksena on esitellä moninaisia tapoja, joihin luonnonyrtit soveltuvat esimerkiksi tuotteistusmielessä.

Tässä mahdollisia aihealueita:
- Yrttisuolat, kukkaissokerit
- Yrttiteet ja erilaiset juomat
- Yrtit hoitotuotteina; yrttivoiteet, kuorinnat, kasvonaamiot ja kylvyt
- Fermentointimenetelmät: Satokauden vihannesten säilöminen hapattamalla, kimchi, kombutcha-juoman valmistus. (Fermentointi-opetuksesta vastaa tarvittaessa Jussi Sinkkonen Maaseutuyhdistys Sydänlangasta)
- Yrttisiirapit
- Yrttien rohtovaikutukset ja esimerkiksi tinktuuran valmistaminen.
- Saippuan valmistus

Kurssimateriaali jaetaan valittujen aihealueiden mukaan. Työpajaan kuuluu luento, jossa opitaan tunnistamaan kasveja ja niiden käyttötarkoituksia.
Ilmoita sähköpostilla Tanjalle, mikä aihealue kiinnostaa: tanja.lamminsalo@keti.fi
 
 
Työpajan järjestää KETIn Parasta Rääkkylää -hanke (EAKR)
Lisätiedot: Tanja Lamminsalo, 040 511 7447, tanja.lamminsalo@keti.fi.

Keti Somenapit