Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä

TyövoimaaOpiskelijoitaVenäjältä

TyövoimaaOpiskelijoitaVenäjältä

Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä

Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä


Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä -hankkeen tarve liittyy
1. ammattitaitoiseen työvoimaan, jotta Keski-Karjalan yritysten työvoimapula helpottuu
2. opiskelijoiden saamiseen seudun toisen asteen oppilaitoksiin, jolloin turvataan oppilaitosten säilyminen ja koulutustarjonnan monipuolisuus myös tulevaisuudessa.

Etsimme luotettavat yhteistyökumppanit Venäjältä Karjalan tasavallasta ja Pietarista ja rakennamme heidän kanssaan toimintaväylät, joiden kautta motivoituneet suomen kielen taitoiset työntekijät ja opiskelijat tulevat Keski-Karjalaan.

Aikaisempien tunnustelujen perusteella kiinnostusta Venäjällä vaikuttaisi olevan runsaasti: Keski-Karjalan sijainti lähellä rajanylityspaikkaa, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä mielenkiintoinen koulutus- ja työtarjonta lisäävät houkuttelevuutta.
 

TAVOITTEET

Hankkeella on kaksi selkeää ja toisiaan tukevaa tavoitetta ja niistä tulevaa hyötyä seutukunnalle:

  1. Saada työvoimaa Keski-Karjalan yritysten tarpeisiin. Keskitymme erityisesti sellaisille toimialoille, joilla on eniten tarpeita ja osaavaa työvoimaa olisi saatavilla lähialueilta: Laatokan Karjalasta, Petroskoista ja Pietarista. Tärkeimmät toimialat ovat maatalous, puutarhatalous, kone- ja metalliteollisuus sekä ravintola- ja catering-ala.
  2. Saada opiskelijoita toiselle asteelle, sekä ammatilliseen koulutukseen että lukioihin Kiteelle ja Tohmajärvelle. Tätä kautta saadaan myös uusia nuoria kansainvälisiä osaajia seudulle tulevaisuuden työvoimaksi ja yrittäjiksi sekä opiskelijamäärien kasvaessa turvataan oppilaitosten kehitys pitkälle tulevaisuuteen.

Hankkeen kohderyhminä ovat Keski-Karjalan yritykset, alueen toisen asteen oppilaitokset sekä Keski-Karjalaan töihin tai opiskelemaan saapuvat ja jo tällä hetkellä alueella asuvat venäläistaustaiset henkilöt.

Hanke on käynnistynyt yritysten ja oppilaitosten ilmaisemasta tarpeesta. Tämäntyyppistä käytännönläheistä hanketta ei ole aikaisemmin toteutettu maakunnassa ja se on herättänyt suurta kiinnostusta myös muilla seutukunnilla.

Venäjällä tehtyjen kyselyiden mukaan myös venäläisiä kiinnostaa asettua Keski-Karjalaan, jossa jo asuu vahva venäläisvähemmistö ja josta on vapaapäivinä helppo käydä sukulaisten luona kotimaassa.
 

YRITTÄJÄ!

Mikäli työvoimapula koettelee ja olet kiinnostunut ammattitaitoisesta ja motivoituneesta venäläisestä työvoimasta, jolta suomen kielikin sujuu mallikkaasti, ota yhteyttä. Laitetaan haku päälle ja lähdetään yhdessä katsomaan kandidaatteja.

Työvoimaa ja opiskelijoita Venäjältä Keski-Karjalaan –hanketta toteutetaan 1.4.2019 – 31.12.2021.

Hankkeen rahoittajina ovat Euroopan Sosiaalirahasto (ESR), ELY-keskus, Kitee, Tohmajärvi ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria.

Ota Yhteyttä Kankaanpää

OTA YHTEYTTÄ:

Risto Kankaanpää

Risto KANKAANPÄÄ
projektiasiantuntija / Työntekijöitä ja opiskelijoita Venäjältä
+358 50 354 9726
risto.kankaanpaa@keti.fi