Viilinki sai uudet yrittäjät

Viilinki sai uudet yrittäjät

Kiteelle syntyi viime vuonna uusi yritys, kun kolmikko Tintta Lintumäki-Karhapää, Miika Karhapää ja Aki Halttunen perustivat Valmennuskeskus TMA Oy:n. Yritys tarvittiin, sillä kolmikko osti omistukseensa kuntokeskus Viilinkin. Valmennuskeskus Viilinki vietti avajaisia tammikuun lopulla.

Kolmikolla on vankka koulutus- ja osaamistausta valmennuskeskuksen palvelujen pyörittämiseen. Tintta on peruskoulutukseltaan sairaanhoitaja ja Miika valmistui urheiluhierojaksi. Kaikki kolme ovat kouluttautuneet monipuolisesti liikunta- ja valmennusohjaukseen ja jokainen jatkaa edelleen opiskelua. 

- Olimme Akin kanssa mukana jo Viilinkin alkutaipaleella kuntokeskuksen Kiteelle perustaneen Riitta Turpeisen aikana, taustoittaa Tintta tarinaa. – Kun Riitta myi yrityksensä Laukkasen Matille, me jatkoimme täällä. Jo tuolloin Riitta ehdotteli, että ostaisimme yrityksen itsellemme, mutta tuolloin emme olleet siihen valmiita. 

Ammattitaito lisäsi rohkeutta

- Viime kesänä Matti alkoi kertoilla Viilinkin myyntihaluistaan ja nyt tartuimme tilaisuuteen. Olimme kaikki kouluttautuneet lisää liikunta- ja urheilualan valmennukseen ja ohjaukseen, joten ammattitaito oli jokaisella karttunut. Kouluttautuminen toki jatkuu edelleen, sillä omaa osaamista ja tietämystä on kehitettävä jatkuvasti.

- Miksi ostimme Viilinkin? Halusimme säilyttää Viilinkin palvelut Kiteellä, koska näin monipuolista kuntokeskusta ei joka kylältä löydy. Jatkossa toivomme, että pystymme tällä elättämään itsemme. Nyt tilanne vielä on se, että saamme palkkatulot muista töistä. Viilinkin tulot menevät tällä hetkellä etupäässä käyttökuluihin.

- Yritysneuvoja Pekka K. Vatanen auttoi meitä yrityskauppavaiheessa ja saimme myös palvelusetelin, jonka käytimme asiantuntijapalvelun hankintaan. Haimme Jetinalta yrityksen perustamistukea, jonka käytämme muun muassa markkinointiin. Finnvera ja pankki ovat myös olleet suopeita, joten saimme tarvitsemamme lainoituksen yrityskauppaan ja toiminnan kehittämiseen. Omistamme yrityksen tasaosuuksin. 

Matala kynnys

- Haluamme tehdä Viilinkistä matalan kynnyksen paikan, jonne kaikenkokoiset, -ikäiset ja -kuntoiset uskaltavat tulla. Ja meillä käykin hyvin monenlaista väkeä urheilijoista eläkemummoihin, mikä on aivan ihanaa, iloitsee Tintta. -Teemme asiakkaille omat kunto-ohjelmat, joten jokainen saa halutessaan henkilökohtaista ohjausta. Tiimiimme kuuluu myös ravintovalmentaja Johanna Mikkonen, joten saamme asiakkaille hyvinkin kattavan kunto- ja ravinto-ohjelman asiantuntijavoimin.

- Lisäämme myös ryhmäliikuntaohjauksia, viimeksi alkoi senioriryhmä. Toivomme, että eläkeläiset löytäisivät meidät entistä paremmin, sillä täällä saa kunnon kohentumisen lisäksi myös seuraa ja juttukavereita. Markkinointia aloitetaan myös yrityksille: sekä tyhy-liikuntapalvelujen että muun yhteistyön osalta.

- Laitteita uusimme jatkuvasti ja lisäämme perusvälineitä. Otamme myyntiin myös energiapatukoita ja -juomia, jotta treenaajat saavat tarvitessaan lisävirtaa harjoitteluun.

- Ollaan todella tyytyväisiä! vastaa kolmikko kysymykseen, miltä yrittämisen alkutaival on tuntunut. –Tämä on meidän juttumme ja olemme täällä juuri niissä hommissa, joita haluamme tehdä.

viilinki.com

Suvi Spoof 1/2020