Naisen jäljissä

Yrittäjät Naisen jäljissä

Yrittäjät Paula Kempas-Jumppanen ja Tuija Kosonen ottivat vauhtia paljon puhuttuun digiloikkaan jo viime vuoden alussa ja käynnistivät kehittämistyön tietämättä tulevasta etätyön lisääntymisestä. Yhteisen ideoinnin pohjalta syntyi uusi digituote Naisen jäljissä.

Molemmat ovat psykoterapeutteja ja työnohjaajia, lisäksi molemmilla on omaa erikoisosaamistaan. He ovat vuosien mittaan kouluttautuneet jatkuvasti. – Aloitin yrittäjänä vuonna 2005 ja tuolloin yrittäjäkurssilla Holopaisen Pentti sanoi, että yrittäjän pitäisi käyttää 10 % ajastaan kehittämiseen, kertoo Tuija Kosonen. – Tuon opin olen muistanut, sillä elinikäisen oppimisen voi sanoa olevan tärkein harrastukseni.

Myös Paula korostaa uuden oppimisen merkitystä: - Oman osaamisen lisääminen hyödyttää asiakkaita, kun pystyn antamaan asiakkaan tarpeeseen parhaiten soveltuvia keinoja kohdata haastavat elämäntilanteet. Uuden oppiminen ja koulutukset ovat niin tärkeitä, että koulutuksettomat ajanjaksot tuntuvat ihan oudoilta.

- Yhteistyötä olemme tehneet vuosia, sillä kuulumme samoihin verkostoihin ja olemme yhdessä käyneet samoja koulutuksia. Meillä on paljon samantyyppistä osaamista, jossa tavoitteena on auttaa ihmisiä löytämään voimavaroja ja rohkaista elämään omannäköistä elämää. Se, mikä koulutuksissamme ja työssämme on erilaista, avartaa työnäkyämme ja tuo yhteistyöhömme rikkautta ja synergiaa.

- Meillä on ollut tapana aika ajoin istahtaa vaihtamaan ammatillisia kuulumisia. Viime tammikuussa meille heräsi ajatus, voisimmeko jakaa omaa osaamistamme laajemminkin verkon kautta. Kehittelimme verkkokurssi-ideaa yhdessä KETIn Katariina Eskelisen kanssa, joka onkin ollut kullanarvoinen ja välttämätön kumppani sekä idean kirkastamisessa, vaiheistamisessa että rahoituksen hakemisessa. Jetinalta saimme tukea, jonka avulla saimme digitaaliset välineet kuntoon.

- Ensimmäinen Paussiksi nimetty hyvinvoinnin verkkokurssi velvollisuuksien keventämisestä käynnistyy alkuvuonna. Kurssimateriaaleja on valmisteltu muiden töiden ohessa, mikä on vaatinut meiltäkin taas paljon uuden oppimista varsinkin verkkoon tehtävän materiaalin osalta. Onneksi meillä on ollut loistavia asiantuntijoita, joiden avulla homma on saatu toimimaan, kehuvat Paula ja Tuija verkostoaan. 

- Kunhan ensimmäinen kurssi saadaan julkaisukuntoon, on markkinoinnin vuoro. Verkkosivut ja facebook-sivu meillä jo onkin. Jatkossa suunnittelemme uusia verkkokursseja, kunhan keräämme kokemuksia ja palautetta tästä ensimmäisestä.

- Hyvinvointialan VaPa-hankkeeseen liityimme, sillä kehittäminen ja verkostoituminen kiinnostaa meitä aina. Lisäksi saamme uusinta alan tietoa ja koulutusta hankkeen kautta.


Juttu on julkaistu KETI-uutisissa 1/2021.
Teksti: Suvi Spoof
Kuva: Kuvakkain/Kai Pitkänen