Etätyö

Etätyö onnistuu Kiteeltä

Espoolainen Sami Tikka (39) viettää kauneimman kesän Kiteellä. Hän tekee etätöitä eteläsuomalaiseen suureen it-alan yritykseen. Sami on ollut ratkaisuunsa erittäin tyytyväinen.

- Olen kotoisin Kiteeltä ja vanhempani asuvat täällä edelleen, kertoo Sami taustastaan. - Halusin viettää kesäkuukaudet täällä ja tehdä töitä etänä, mikä yrityksessämme onneksi onnistuu luontevasti. Yhteydet hoituvat ja palaverit voidaan pitää netin kautta.

- Opiskelin Kiteen lukion jälkeen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa diplomi-insinööriksi. Pääaineeni oli sähkötekniikka, mutta sivunaineeni tietotekniikan ja oman kiinnostuksen kautta ohjauduin it-alalle. Perustin toiminimiyrityksen jo opiskellessani ja tein kaikki kesät töitä yrityksen kautta. Valmistumisen jälkeen muutin Etelä-Suomeen, koska alan töitä ja työpaikkoja oli etelässä paljon. Yritystoiminta on toistaiseksi jäänyt taka-alalle, kun palkkatyö vie paljon aikaa.

- Työskentelen ohjelmistosuunnittelijana. Pitkälti se on itsenäistä työtä, mutta työskentelemme paljon tiimeissä, joissa jokaisella on oma vastuualueensa projektien mukaan.

Sami etsi keväällä etätyötoimistoa Kiteeltä. – Ketin toimitilapalvelusta hain tiloja ja sain vinkkejä muualtakin. Jouduin hakemaan toimitilaa melko kauan, kunnes Ketin kautta tuli vinkki Sisustus Laukkasen yläkerrassa olevasta toimistosta ja Matin kanssa päästiin nopeasti sopimukseen. Matti järjesti toimistoon kalusteet, erityisesti tykkään sähköpöydästä. Työvälineet minulla on omasta takaa, samoin käytän työnantajani tarjoamaa nettiyhteyttä yhteyden pitoon.

Sami viihtyy Kiteellä erinomaisesti. – Kaikki on lähellä, eikä matkoihin mene juurikaan aikaa. Työmatka sujuu viidessä minuutissa. Parasta on se, että Viilinkin kuntosali on samassa talossa kuin toimisto, joten pääsen salille nopeasti. Etelässä työmatkaan menee puolesta tunnista kolmeen varttiin, kulkipa omalla autolla tai julkisilla. Kuntosalille lähtökin on oma projektinsa, sillä jo matkaan menee parikymmentä minuuttia.

- Parasta täällä on ehdottomasti luonto ja etelää leppoisampi elämän rytmi. Tykkään liikkua luonnossa ja retkeillä, joten täällä on helppo lähteä lenkille ja maastoon kotikulmilta. Kiertelen myös kansallispuistoissa ja Lappikin on mieluinen kohde. Golfaan ja pidän siitä, että lähialueiden kentillä mahtuu hyvin pelaamaan. Etelässä golf-kentät ovat hyvinkin ruuhkaisia ja aikoja on varattava etukäteen, jotta kentille sopii.

Teksti: Suvi Spoof
Kuvituskuva.