Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen

Murupolku

Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen

Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen

koronaepidemia tilanteessa

Päätavoitteena on yritysten toimintaedellytysten ja liiketoiminnan turvaaminen koronaepidemiatilanteen yli.

Toimenpiteet:

  • Viestitään ja informoidaan yrityksille tarjolla olevista kriisirahoitusmahdollisuuksista ja palveluista käyttäen eri viestintä- ja markkinointikanavia. 
  • Järjestetään yrityksille eri teemoista avoimia webinaareja ja tilaisuuksia. Teemat voivat koskea kriisirahoituksen ja -avun hakemista sekä liiketoiminnan uudistamista ja kehittämistä poikkeusoloissa.  
  • Toteutetaan käytännönläheistä yrityskohtaista kriisineuvontaa ja -palvelua eli opastetaan ja autetaan yrityksiä hakemaan ja saamaan yrityksille koronatilanteessa tarkoitettuja rahoitusmuotoja ja palveluja.
  • Tuetaan yrityksiä selviytymissuunnitelmien laadinnassa sekä autetaan yrityksiä löytämään ja kehittämään liiketoimintaa uudistavia ratkaisuja, joilla pyritään kääntämään kriisi mahdollisuudeksi.  
  • Toteutetaan yritysten kanssa toimenpiteitä, joilla mahdollistetaan liiketoiminnan mahdollisimman nopea palautuminen koronakriisin helpottaessa.
  • Toteutetaan yksinyrittäjän rahoituksen hakemiseen liittyvä hakemusten sähköinen vastaanotto ja käsittely sekä tehdään lausunnot saapuneista hakemuksista.
  • Järjestetään kehittämisyhtiöiden asiantuntijoille verkkovalmennus/koulutus, jonka tavoitteena on parantaa asiantuntijoiden kykyä ja osaamista vastata yritysten liiketoiminnan haasteisiin koronaviruksen seurauksena.

Hanketta hallinnoi Business Joensuu ja KETI vastaa Keski-Karjalan seudullisesta osatoteutuksesta.

Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto EAKR ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto sekä Keski-Karjalan kunnat. Keski-Karjalan osatoteutuksen budjetti on 75 000 euroa, josta tuen osuus 60 000 euroa (80 %).

OTA YHTEYTTÄ:

KatariinaEskelinen

Katariina ESKELINEN
yritysasiantuntija / Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen
+358 40 140 7505
katariina.eskelinen@keti.fi
   

Rahoittajat

KoronaEAKR-rahoittajat

Rahoittaja - Vipuvoimaa

Pohjois-Karjalan liitto